Iratkozz fel hírlevelünkre a 10% kedvezményért, akciókért, legújabb hírekért, érdekes cikkekért!

Kérdésed van? info@bernikertwebshop.hu 

06304268851 H-P 9-16 óráig

Vetőmagok

Te is szereted a finom, édes paradicsomot, az illatos paprikát? Az üzletek polcain hiába sorakoznak a gyönyörű zöldségek, ízük, illatuk szinte semmi. Ha idén inkább a kicsit több munkával járó, de sokkal finomabb zöldségeket választanád, akkor itt az ideje a magvetésnek és a palántázásnak!

Ebben a bejegyzésben sok-sok információt találsz a palántázásról, növénytársítási tanácsokkal együtt.

Miért kell palántázni, miért nem lehet csak elszórni a magot és kész?

A hidegtűrő, illetve rövid tenyészidejű növényeknél működik, hogy csak elszórjuk a magokat, néha meglocsoljuk és majd betakarítjuk a termést. Ilyen pl. a retek, borsó, hagymafélék, répa, salátafélék….
Azonban a hosszú, meleg időszakot kedvelő fényigényes növények, mint a paprika és a paradicsom (padlizsán, dinnye stb.) nagyon későn teremnek, ha csak helyükre vetjük őket, palántázás nélkül. Ahhoz, hogy viszonylag hamar legyen mennyiségi termés, már időben (kint még hideg van) elvetjük a magokat védett helyen. Amikor kint is elmúlt a fagyveszélyes időszak - nagyjából május közepén - ki tudjuk ültetni az addigra már viszonylag nagyobb növényeket.
Természetesen a palántákat is meg lehet vásárolni, de van valami bája és különleges íze a saját nevelésű zöldségeknek. Még a gyerekek is jobban megeszik azokat a zöldségeket, melyet maguk neveltek, locsoltak.

Töltsd le a Palántázási Kisokost, társítási tervvel és ültetési naptárral!