Fokhagyma Makói tavaszi
A nagy hagyományú, értékes makói fokhagyma tavaszi típusára jellemző a közepes hagymaméret és a szürkésfehér, zárt, erős héjazat. A hagymát 5-8 gerezd alkotja. Az őszi típusnál keményebb húsú. Erőteljesebb íze miatt kiváló fűszerező értékű. A tavaszi fokhagyma elálló, sokáig és jól tárolható.
Termesztése: igen korán, már február-március hónapokban ültethető. A hagyma külső héjának eltávolíttása után ültesse a szétbontott gerezdeket egyenként, 3-6 cm mélyre. 25-30 cm sortávolsággal. A gerezdek között 8-10 cm tőtávolságot hagyjon. A fokhagyma nagy tápanyagigényű növény, mégis kerülje a közvetlen szervestrágyázást. Legjobban tápanyagban gazdag, vályogos-agagos, jó minőségű kerti tlajon fejlődik. Szárazságtűrése kifejezetten jó. Felszedésére július közepe-vége felé kerülhet sor. Az érést a levelek sárgulása jelzi. A felszedett növényeket pár napig tartsa száraz, szellős helyen, amíg a lom teljesen elszárad. Az ezután megtisztított fokhagyma felhasználható vagy megfelelő szellős helyen akár tavaszig is tárolható.
A tasak 300g dughagymát tartalmaz.